goforafrica.reismee.nl

The Gambia / The Finish

The Gambia / The Finish

Toen we de brug over waren was het een uurtje rijden naar ons logement aan de southbank van de gambia rivier.

Ons team arriveerde daar als eerste dus konden we een goed appartementje ( naar lokale begrippen ) uitzoeken. Ingrid had al de hele dag last van haar rechteroog (we denken een zandkorrel) dus oogarts Tom moest in actie komen. Met een wattenstaafje het ooglid omklappen en met een andere het oog schoonmaken.

Het leek te lukken maar uurtje later was de pijn terug, maar gelukkig had Ingrid mijn oogzalf van een half jaar terug meegenomen. En dat bleek goed te helpen.

Toen we naar bed gingen om 11 uur werd er net de nieuwe disco geopend, dus met afrikaans tromgeroffel vielen wij in slaap.

De volgende ochtend lekker gewandeld langs de rivier en een afspraak gemaakt met de lokale vogelgids dat we later een keer zouden terugkomen.

Toen in kolonne naar Tanji de finish van de route.

Echter knalden toen twee auto’s in de kolonne op elkaar , waarbij een bijrijder met zijn hoofd op het dashbord knalde. De ene auto kon verder en de andere werd gesleept. De bijrijder was helemaal van de wereld en die is in een lokaal ziekenhuis opgeknapt.

Ruim een uur te laat werden we toch heel feestelijk onthaald door de lokale bevolking en ingevlogen familieleden van een aantal deelnemers.


Er was muziek van een lokaal muziekcorps inclusief majorettes.


Na gezellig met onze zonen een biertje te hebben gedronken zijn wij op zoek gegaan naar een goed hotel , heerlijk bed en warme douche. Maar daarover spoedig meer.



Reacties

Reacties

Peter Blees

Hoera! Goed gedaan, wat een mooie en avontuurlijke tocht hebben jullie gemaakt. Leuk om even bij te lezen en te kijken. Nog een mooie tijd daar.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!